Българското правителство има подкрепата на Европейската народна партия, похвали се премиерът

...
Българското правителство има подкрепата на Европейската народна партия, похвали се премиерът
Коментари Харесай

Борисов се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя |

Българското държавно управление има поддръжката на Европейската национална партия, похвали се  премиерът Бойко Борисов във Facebook, като цитира ръководителят на ЕНП Доналд Туск след срещата си с него в Брюксел.  

Същевременно във Facebook профила си Доналд Туск обаче избира напълно друг акцент, с цел да заяви за срещата. И не загатва, че ЕНП поддържа държавното управление.

Публикуваме цялостния текст на поста на Борисов:

" Имате нашата поддръжка "! Това ми сподели президентът на EPP - European People`s Party Donald Tusk по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското държавно управление реализира значими триумфи както за страната, по този начин и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да подсигуряват стабилно развиване на България. Той ме поздрави за успеха на ГЕРБ на провелите се частични локални избори и съобщи, че постоянните парламентарни избори са методът всеки жител да изрази своето мнение. Според Туск систематичните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния потенциал, опит и разсъдък да преведат страните си през рецесията. Коментирахме и пакета от ограничения за възобновяване, посредством които да се преодолеят последствията от ковид върху стопанските системи на Европейски Съюз. Европейската национална партия има огромен принос в правенето на избавителния проект. Ето за какво фамилията на ЕНП е най-голямото и най-силното!

С Туск обсъдихме и първия Доклад на Европейска комисия за върховенството на закона в целия Европейски Съюз. Той е справедлив и отразява напъните на страната ни за битка с корупцията. България ще извърши всички рекомендации на Венецианската комисия и Европейска комисия за промени в правосъдната система.



Разбира се, Туск може да е споделил тези думи, само че видно от Facebook профила му той избира да подчертава върху друго, а точно - независимостта на правосъдната система и битката с корупцията в България.

Ето и какво написа Доналд Туск:

Открит диалог през днешния ден с премиера на България Бойко Борисов. Страната е извървяла дълъг път по време на неговото ръководство, само че провокациите остават. Необходими са спомагателни промени, свързани с върховенството на закона, независимостта на правосъдната система и битката с корупцията - съществени полезности на ЕНП. А демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР